Agence Christophe Gautrand
saint_nazaire_conservatory_public_outdoor_design_christophe_gautrand_landscape_1.jpg
 

Departmental Conservatory in saint-nazaire (44) / Competition 2018

The extension project of the Saint-Nazaire Departmental Conservatory is part of a dynamic opening to the neighborhood with the auditorium presence. The program is also an opportunity to open the conservatory on the courtyard landscaping of the Silène residence.

The landscaping meets both the existing project guidelines and the new architectural proposal. The designed forecourt offers a pedestrian connection between the existing entrance Rue du Commandant Gustave Gâte and the new auditorium entrance rue Pierre de Bayard. It also continues on the ground the architectural frame of the existing building. The layout linearity and the different strata and hues intersections represent a dynamic game on the ground.


saint_nazaire_conservatory_public_outdoor_design_christophe_gautrand_landscape_2.jpg
saint_nazaire_conservatory_public_outdoor_design_christophe_gautrand_landscape_3.jpg
 

 
saint_nazaire_conservatory_public_outdoor_design_christophe_gautrand_landscape_4.jpg
 

Landscaping design of saint-nazaire conservatory extension

 

General Contractor : City Hall of Saint-Nazaire

Location : Saint-Nazaire (44)

Surface area : 3 000 sq. meters

Architect : DJ Architectes

Phase : Competition 2018