Agence Christophe Gautrand
orsay_conservatory_public_outdoor_design_christophe_gautrand_landscaping_1.jpg
 

ORSAY Conservatory (91) / project delivered in february 2018

The landscaping, the paths orientation and the presence of wooded massifs stage the new Departmental Conservatory of Saclay Plateau and participate in its opening to the outside. The access to the river Yvette is also highlighted by major axes of views. 

Our landscaping strategy is to establish storm water management through an open-air storage pond and to promote a plant palette of cover crops and grasslands to limit passage, green waste generation and maintenance costs. Finally, the large trees planting brings a better image to the spaces by promoting different atmospheres and by creating unity on the whole plot with the surrounding woods.


orsay_conservatory_public_outdoor_design_christophe_gautrand_landscaping_1.jpg
orsay_conservatory_public_outdoor_design_christophe_gautrand_landscaping_2.jpg
orsay_conservatory_public_outdoor_design_christophe_gautrand_landscaping_3.jpg
orsay_conservatory_public_outdoor_design_christophe_gautrand_landscaping_4.jpg
orsay_conservatory_public_outdoor_design_christophe_gautrand_landscaping_5.jpg
 

 
orsay_conservatory_public_outdoor_design_christophe_gautrand_landscaping_6.jpg
 

landscaping of orsay new conservatory

General Contractor : Saclay Urban Area

Location : Orsay (91)

Surface area : 2 800 sq. meters

Budget : 9,1 M€ excluding VAT

Architect : Atelier Novembre Architecture

Delivery : February 2018