Agence Christophe Gautrand

medicalized_residence_the_champs_blancs_sergines_public_outdoor_design_christophe_gautrand_landscape_designers_1.jpg
 

Landscaping of the medicalized residence “Les champs blancs” in sergines (89) / Delivery expected in 2021

The redevelopment of the medicalized residence “Les Champs Blancs” in Sergines will offer a new breath to the place by bringing new uses and by proposing a plant palette adapted to enrich and complete the existing tree and shrub.

The land is divided into three landscaped areas with the residence in the center. The garden, located at the rear of the building with a northern exposure, will host a large terrace of conviviality and a sensory garden promoting the memory or the evocation of memories. The south-facing front garden provides a view on a large open lawn overlooking the surrounding fields. This area will be converted into a therapeutic awakening garden for walks and relaxation. The views of this space will be preserved on the great landscape from the terraces lookouts which will be enlarged. Finally, the park located to the south of the parcel will host an orchard composed of small fruit trees with flowers such as apple and cherry trees for decorative purposes only.


medicalized_residence_the_champs_blancs_sergines_public_outdoor_design_christophe_gautrand_landscape_designers_2.jpg
medicalized_residence_the_champs_blancs_sergines_public_outdoor_design_christophe_gautrand_landscape_designers_3.jpg
Therapeutic space with ramps and signage

Therapeutic space with ramps and signage

Sensory garden / Stroll among the mountains

Sensory garden / Stroll among the mountains

Vegetable garden with raised tray for easy cultivation and maintenance

Vegetable garden with raised tray for easy cultivation and maintenance

Journey on colors for the awakening of the senses

Journey on colors for the awakening of the senses

 

 
medicalized_residence_the_champs_blancs_sergines_public_outdoor_design_christophe_gautrand_landscape_designers_8.jpg
 

landscaping of the medicalized residence “les champs blancs”

 

General Contractor : SIVOM

Location : Sergines (89)

Surface area : 12 000 sq. meters

Budget : 260 K€ excluding VAT

Architect : ANAU Architectes

Phase : Companies Tenders 2019 / Delivery expected for 2021