Agence Christophe Gautrand
media_library_cuincy_public_outdoor_design_christophe_gautrand_landscape_1.jpg
 

Media library extension in cuincy (59) / competition 2018

The landscaping, the forecourt and the existing paths are part of the project general composition and contribute to the building integration into its immediate environment. The surroundings, by their design, participate in the building staging and its opening on the outside.

The main project principles are the accessibility of all spaces to the public, the existing architectural heritage preservation, the valorization and reuse of certain existing soil materials such as sandstone pavers, the rainwater management by increasing permeable surfaces, the use of plant strategies adapted to the field and the maintenance operations apprehension by the production of green waste.


media_library_cuincy_public_outdoor_design_christophe_gautrand_landscape_2.jpg
 
media_library_cuincy_public_outdoor_design_christophe_gautrand_landscape_3.jpg
 
media_library_cuincy_public_outdoor_design_christophe_gautrand_landscape_4.jpg
media_library_cuincy_public_outdoor_design_christophe_gautrand_landscape_5.jpg
media_library_cuincy_public_outdoor_design_christophe_gautrand_landscape_6.jpg
 

 
media_library_cuincy_public_outdoor_design_christophe_gautrand_landscape_7.jpg
 

Landscaping design of the media library extension in cuincy

 

General Contractor : Municipality of Cuincy

Location : Cuincy (59)

Budget : 2,2 M€ excluding VAT

Architect : DJ Architectes

Phase : Competition 2018