Agence Christophe Gautrand
exhibition_center_chartres_public_outdoor_design_christophe_gautrand_landscape_1.jpg
 

exhibition center in chartres (28) / COmpetition 2016

As part of the architectural competition for the new exhibition center in Chartres, we have the building emerge from a large vegetated slope on its southern and western side, thus discovering a ground floor sheltered from the main roads. This design produces a green setting around the building to integrate the parking areas in the northeast plateau landscape of Chartres.


exhibition_center_chartres_public_outdoor_design_christophe_gautrand_landscape_2.jpg
exhibition_center_chartres_public_outdoor_design_christophe_gautrand_landscape_3.jpg
exhibition_center_chartres_public_outdoor_design_christophe_gautrand_landscape_4.jpg
 
 
exhibition_center_chartres_public_outdoor_design_christophe_gautrand_landscape_5.jpg
 

Outdoor spaces landscaping of chartres’ new exhibition center

 

General Contractor : City of Chartres

Location : Chartres (28)

Budget : 27,5 M€ excluding VAT

Architect : Chaix & Morel et Associés

Phase : Competition 2016