Agence Christophe Gautrand
 
office_foyer_insurance_luxembourg_outdoor_landscape_designer_christophe_gautrand_1.jpg
 

Foyer insurance offices Landscaping Design, LUXEMBOURG

To recompose the outdoor spaces of approx. 2,000 m2 of Foyer Insurance SA offices in Luxembourg, the Agency Christophe Gautrand & Associates offers to bring nature into the heart of offices. The project links gardens to each other through a common aesthetic and a singular image of nature.


office_foyer_insurance_luxembourg_outdoor_landscape_designer_christophe_gautrand_2.jpg

The lines and the proportions are purified, the light and the notion of emptiness are highlighted. The open-form gardens evoke undergrowth landscapes and vast grasslands of perennials and grasses.

 
 
office_foyer_insurance_luxembourg_outdoor_landscape_designer_christophe_gautrand_3.jpg
 
office_foyer_insurance_luxembourg_outdoor_landscape_designer_christophe_gautrand_4.jpg

THE PATios

True small open shelters, patios enjoy a nice reputation in the heart of offices. Highly appreciated for their ability to retain freshness and preserve spaces from wind, the patios of Foyer SA offices are articulated around three spaces: a patio in the lobby and a narrow and a large patios on the 1st floor.

More intimate than a terrace and smaller than a garden, these open central courtyards bring light and nature to the workspaces. We designed real outdoor rooms by creating vanishing points with the plants reflection on the building walls and playing on the perspectives by alternating plants of different heights.

office_foyer_insurance_luxembourg_outdoor_landscape_designer_christophe_gautrand_5.jpg
office_foyer_insurance_luxembourg_outdoor_landscape_designer_christophe_gautrand_6.jpg
 
 
office_foyer_insurance_luxembourg_outdoor_landscape_designer_christophe_gautrand_7.jpg
 
office_foyer_insurance_luxembourg_outdoor_landscape_designer_christophe_gautrand_8.jpg
 

Landscaping design of Foyer insurance sa offices

 

General Contractor : FOYER INSURANCE SA

Location : Luxembourg

Date : 2018

Surface area : 2,000 sq. meter

Photography : Hugo HEBRARD