Agence Christophe Gautrand

A SQUARE IN MAURECOURT

public_square_maurecourt_terraces_gardens_outdoor_landscape_designer_christophe_gautrand_1.jpg
 

A Square in Maurecourt (78)

Originally conceived as a boule pitch, the square in Maurecourt is transformed into a veritable place of conviviality and greenery. The Agency Christophe Gautrand & Associates brings new uses to this place by creating playgrounds for children and concrete benches in the shade of trees to read and relax.


public_square_maurecourt_terraces_gardens_outdoor_landscape_designer_christophe_gautrand_2.jpg

By rethinking the space in its entirety, we wanted to restore a balance between the mineral and the vegetal by implementing an alternation of shrubs, lawns and meadows while optimizing the residential parking to form a green bower at the heart of this urban area.

public_square_maurecourt_terraces_gardens_outdoor_landscape_designer_christophe_gautrand_3.jpg

Before

The mineral soil of this place is dominant and leaves little space for the plant. Opened directly to the car traffic and with no shadow space, the square is not used by residential families.

public_square_maurecourt_terraces_gardens_outdoor_landscape_designer_christophe_gautrand_4.jpg

After

The vegetation surrounds the square and masks the car park to form a space of nature in the heart of the district. The space is traced through a deconstructed garden and the materials used invite children to play safely.

 
 
public_square_maurecourt_terraces_gardens_outdoor_landscape_designer_christophe_gautrand_5.jpg
 
public_square_maurecourt_terraces_gardens_outdoor_landscape_designer_christophe_gautrand_6.jpg
 

SQUARE REHABILITATION IN MAURECOURT

 

General Contractor : Maurecourt City Hall

Location : Maurecourt (78)

Date : 2017

Surface area : 500 sq. meter